Facebook Twitter RSS

Tukar Windows 7 Ke Versi Lain


Assalamualaikum.. Hari ni aq nk ajar cara tukar Windows 7 anda kepada versi yang lain. Walaupun sekarang ni dah pon keluar Windows 8 , tp aq taw ada juga yang tak suka atau tak mampu beli yang baru . Haha.. Sebenarnya aq jumpa cara ni di blog http://www.reaperz.net/.. Ok, tanpa membuang masa anda boleh terus tengok cara-cara nya dibawah ini .

Cara-cara upgrade Windows 7 :

1. Tekan butang start,gambar logo windows kat bawah tu.Kemudian type Windows Anytime Upgrade

2. kemudian click dekat windows anytime upgrade dalam result yang kelur.

*windows anytime upgrade tidak terdapat di dalam win7 ultimate.


3. Click : Enter an upgrade key

4. Seterusnya akan keluar kotak suruh korang masukkan upgrade key.

Upgrade key anda boleh pilih di bawah ni :

Windows® 7 Ultimate Product Key:
342DG-6YJR8-X92GV-V7DCV-P4K27 <<--works

Windows® 7 Professional Product Key:
YKHFT-KW986-GK4PY-FDWYH-7TP9F
VTDC3-WM7HP-XMPMX-K4YQ2-WYGJ8
32KD2-K9CTF-M3DJT-4J3WC-733WD
6RQ9V-6GCG4-8WV2H-966GF-DQ4DW

Windows® 7 Home Premium Product Key:
7JQWQ-K6KWQ-BJD6C-K3YVH-DVQJG

Windows 7 Premium Product Key:
7JQWQ-K6KWQ-BJD6C-K3YVH-DVQJG
RHPQ2-RMFJH-74XYM-BH4JX-XM76F
2QDBX-9T8HR-2QWT6-HCQ XJ-9YQTR
6RBBT-F8VPQ-QCPVQ-KHR B8-RMV82
C6MHH-TRRPT-74TDC- FHRMV-XB88W
27GBM-Y4QQC-JKHXW-D 9W83-FJQKD
38GRR-KMG3D-BTP99-TC9G4 -BBDJJ




5. Lepas dah masukkan product key ni tekan Next sehingga selesai . Kemudian laptop/pc korang akan restart dan anda akan login ke dalam windows baru!

*Proses ini tidak akan hilangkan data asal laptop/pc anda.

Untuk mengetahui beza antara windows ni, anda boleh klik pada link [ Ini ]

Sekian ! Selamat mencuba ~ Assalamualaikum..





SHARE THIS POST

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg
  • Technorati
Author:Admin Gempak
Jika terdapat kerosakan link atau pertanyaan sila hubungi kami. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih ^_^

0 comments: